8. David Filip, DiS.

Co rád dělám? Mám rád aktivní trávení volného času, velkou část volného času se věnuji rodině a péči o svou čerstvě narozenou dceru. Dále je mým velkým koníčkem cestování a poznávání světa okolo mě. Je jedno, jestli jedu po zemích českých nebo do zahraničí, vždy je to možnost poznat něco nebo někoho nového. Život si také rád zpestřuji sportem (squash, tenis).

Co pro město mohu udělat? Již několik let pracuji v oblasti školské prevence a sociální oblasti a rád bych své zkušenosti pomohl uplatnit i v našem městě – hledat cesty jak umožnit dětem využívat jejich volný čas co nejaktivněji, tím že jim dát možnost, mít ho kde trávit. Ať už podporou vybudování dalších hřišť či podporou sportu a zájmových kroužků pro děti.

Proč do toho jdu (znovu)? Mám pocit, že 4 roky jsou moc krátká doba na to, aby se podařilo stihnout vše, co jsme si dali jako cíle v programu k minulým volbám. Pořád mám chuť pro město pracovat, dát své zkušenosti a energii pro další rozvoj. Stál jsem u vzniku Aktivně pro Žďár!, kdy se nám podařilo nejenom zmapovat většinu dětských hřišť ve městě, ale také budovat nová a rekonstruovat stávající. Také se díky této aktivitě podařilo aktivizovat občany, aby měli možnost se na těchto věcech podílet. Byl bych rád, aby obdobný trend byl zachován a dařilo se nám naše město rozvíjet a získávat aktivní občany i v dalších letech.

Posted in Medailonek.