Jak to u nás vypadá se sportovišti? Dobře!

Žďár vnímáme jako město sportu a jsme hrdí na naše žďáráky, kteří jsou úspěšní i v mezinárodním měřítku. Úkolem města je vytvářet vhodné podmínky především pro sportování dětí a mládeže tak, aby si osvojili zdravý životní styl a neseděli doma u počítačů. Vedle průběžných oprav a údržby městských sportovišť jsme se zaměřili na několik rozvojových projektů. Tím nejvýznamnějším je určitě vybudování nového zázemí pro mládežnický fotbal a pro tenisty. Vedle zázemí se zde počítá s vybudováním nafukovací haly, která bude tenistům sloužit i v zimním období. Sen několika generací žďáráků tak konečně dojde naplnění a to za rozumných finančních “podmínek”. Tento projekt byl zahájen před prázdninami v letošním roce a jeho součástí je rovněž výměna povrchů, tj. umělé trávy na fotbalovém stadionu.

Vedle tohoto projektu jsme se pustili i do dlouho odkládané obnovy hřiště u 4. ZŠ. Od příštího školního roku se tak mohou nejen žáci, ale i ostatní sportovci těšit na atletický ovál a multifuknční hřiště pro míčové hry, které bude vybudováno nákladem 20 milionů korun. Budete si tak moci zahrát třeba fotbálek a potom přeběhnout rovnou do bazénu.

Stranou našich aktivit nezůstává ani zimní stadion. V minulém roce se nám podařilo zrekonstruovat šatny pro nejmenší hokejisty – “Plamínky”. Ledovou plochu nově osvětluje moderní LED osvětlení, díky kterému je lepší zážitek z ligových utkání, ale také se dosáhlo nezanedbatelných úspor. Stovky zájemců o veřejné bruslení se už letos dočkají nových šaten pro veřejnost. Pokračovat chceme v úpravách sociálního zázemí a zřízení bezbariérových míst na tribuně, do kterých se dostanou i lidé s handicapem.

Příští rok zahájíme obnovu vnějšího vzhledu budovy – je třeba ji celou natřít tak, aby získala jednotný vzhled.

Nezapomínáme ani na neorganizované a volnočasové aktivity – to se týká především prostranství mezi halou a zimním stadionem, kde postupně vyrůstá tzv. streetpark. Skejťáci tam mají své zázemí již od začátku tohoto roku, příští rok vybudujeme hřiště pro basketball a dětské hřiště pro nejmenší.

V příštích letech chceme pokračovat v obnově sportovního areálu na Bouchalkách a nezapomínat samozřejmě ani na sportovní areály u základních škol. Ve spolupráci s Krajem Vysočina je v plánu výstavba nové sportovní haly u Střední průmyslové školy, která by sloužila jak školám, tak široké veřejnosti!

Posted in Aktuálně.