Co je nového aneb poznámky z rady 15. 8. 2016

Pozemky pro bydlení

V lokalitě Klafar, na ulici Hrnčířské, vyrostou do budoucna další rodinné domy. Rada schválila záměr na prodej 8 pozemků v této ulici, projde-li záměr i zářijovým zastupitelstvem, budou parcely prodány do konce roku. Nejmenší pozemek má výměru 774m2, největší 890m2. Tvář ulice, v podobě vzhledu budoucích domů, budou formovat Závazné regulativy rodinných domů, které zpracoval městský architekt Zbyněk Ryška. Jejich cílem bude vtisknout lokalitě jednotný estetický styl, který bude zapadat do kontextu místa a zároveň poskytovat dostatečný prostor pro vyjádření osobního vkusu budoucích majitelů pozemků. Styl výstavby „každý pes jiná ves“ by tak měl nahradit ucelenější architektonický přístup.

Vstříc turistům

Město Žďár nad Sázavou se rozhodlo pro zlepšení služeb návštěvníkům města i jeho obyvatelům, ve spolupráci s partnery, zřídit síť tzv. infopointů. V místech označených jako „infopoint“ bude umístěn stojan s propagačními a informačními materiály města a personál bude schopen poskytnout základní informace o městě.
Bylo vytipováno 7 míst, kde by měl být infopoint umístěný – hala ČD (Antikvariát Mlha), Regionální muzeum, Knihovna MJS, Modelové království v KD, Relaxační centrum, Kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře a Zámek Žďár – Muzeum nové generace.

Autor: Martin Mrkos, člen rady města

Posted in Aktuálně.