Co je nového aneb poznámky z rady 18. 4. 2016

Tak co je nového, paní Nováková?

Máme tu jaro. To vidím, a jak to souvisí s radou?

Komu se lení, tomu se nezelení.

To říkám pořád. Sama jsem zvědavá, koho vyberou na ty stromy a keře. K čemu? Ale, říká se tomu „Údržba veřejné zeleně“, ale podle mě jde stejně o to, aby to tu bylo hezký. Moje řeč. A kdy to budeme vědět? O prázdninách, to víte, chvilku to trvá.
Jo, pani, taky se budou bavit o tom, kdo se nám bude starat o chodníky. To si budeme vykračovat! No hlavně, když si nebudeme tahat moc písku do baráku.

Tak se nám zase někdo bude šťourat v náměstí!

Ale to je plánovaný, paní Nováková, to víte, archeologové. Nebojte, v tom novým nic dělat nebudou. Aha, tak to je v tom trojúhelníčku k Havlíčkovu náměstí? A co tam chtějí ti chytrolíni nahoře? Opravit a prý taky stánky pro trhy. No však to tady bylo potřeba, viďte?

Tak už nám to, paní Nováková začíná.

A copak? Ale vypadá to, že se začne něco dít na Klafaru. Říkají tomu Klafar III. To je římsky, víte? To budou jako římský lázně? Ne, zatím jenom cesty a chodníky, aby se mohly stavět domy. Hmmm, domy, domy a zase domy. Ale tentokrát, podržte se, tam bude i park. Prý víc než dva hektary. To jsou filištróni, tam budeme chodit, paní Nováková.
A to není všechno, chystá se nějaká schůze, že by si lidi jako sami postavili dům s bytama. Má to takový divný název, říkají tomu Baugruppe. No, hlavně aby to nebyla nějaká sposťárna. Ne paní Nováková, to je o stavění. No právě.

A jak to bude teďka s tou pohotovostí?

Tak nám chtěli zrušit pohotovost, paní Nováková. Ale jděte. Kecy agentury JPP (pozn. redakce – Jedna paní povídala). Nic nezruší. Všechno pěkně funguje. Ve všední den máte do pěti odpoledne všechno zajištěný. Potom holt počkáte do rána, a když to nepůjde, tak si zavoláte rychlou. Stejně to děláte i teď. No to máte pravdu. A co o víkendu? V sobotu, v neděli a o svátcích vás doktoři na poliklinice rádi ošetří.

Tak máme nového ředitele, paní Nováková.

Myslíte na trojce? A kdopak to je? Nějakej Kuttelwascher, Ivo. Aha, tak to mu popřejeme hodně zdaru, že jo? To určitě. A taky by měli poděkovat paní ředitelce, Svobodový, Janě. No snad na to nezapomenou. Za to, co tam dokázala, si to zaslouží, viďte?

Autor: Zdeněk Kulhánek, člen rady města

Posted in Aktuálně.