Co je nového aneb poznámky z rady 12. 10. 2015

Udělej si sám

Na Piláku si nakonec zrenovujeme chatky Reneta sami. A levněji. No nejsme my šikovní? Jsme. Svépomocí a s radostí. A navíc víc. Místo tří až čtyř, které by zvládla najatá firma, jich opravíme hned pět. A dřív. To si sám Sportis zaspurtuje a má to. Dá to.

Máme čtyři školy

To je pěkné číslo. Základní. Rada se radí, jak pomoci té, která má nejméně dětí. Půjde to? Sama škola se snaží a nečeká s rukama v klíně. Snad spolu budou i spolu-pracovat všechny školy. Co takhle si udělat svoji představu o tom, jak to v nich vypadá. Rozhodují se rodiče podle skutečnosti nebo podle agentury JPP (Jedna Paní Povídala)? Nestálo by za to (milí rodiče) do nich nakouknout?

Chtějí ryby do podnájmu?

Kdo by se jich ptal. Nás se ale ptají: Co s rybníky? A my si říkáme: Ponechme si je pro relaxaci našich občanů. Snáze se vrátíme na jejich hráze. Ale když už hlodá otázka pronájmu, zkusíme si na ni zkusmo odpovědět odhodlaně zase někdy jindy.

A co senioři, mají si kde hrát?

S dětmi přece. V jednom bodě jim to nabídneme. A k tomu servis informací a pomoci. Jen ten název naláká. Family a Senior Point. Kdy? To be continued.

Paní, už jste to slyšela? A tady jo?

Vypadá to slibně. Poradní sbor starosty města pro ekonomický rozvoj, který vede náš radní Martin Mrkos, šlape jak má. Dotáhl k nám nového zaměstnavatele, který Žďárákům a Žďáračkám nabídne až 120 pracovních míst. Hledáme pro něj místo. Pro zaměstnavatele nového. Jmenuje se ComGate a působí v oblastech interaktivního marketingu, kontaktního centra, logistiky, IT systémů a platebních řešení. A navíc, ženám se nebojí nabídnout zkrácený pracovní úvazek či homeoffice. Máte taky radost?

Autor: PhDr. Zdeněk Kulhánek, člen rady města

Posted in Aktuálně.