Jednání koalice 3. 11. 2014

Vážení občané,
v pondělí 3.11.2014 proběhlo další jednání stran koalice, tentokrát o podobě výborů a komisí. Celé jednání probíhalo v přátelském duchu. Všichni přítomní si byli ochotni naslouchat a v případě diskuze a názorových střetů vždy došli velmi rychle ke společnému kompromisu. Všechny strany se jednomyslně shodly na tom, že je zcela zásadní, aby ve výborech i komisích zasedli odborníci na dané téma. Chtějí tak zaručit co nejlepší funkčnost těchto poradních orgánů rady a zastupitelstva města. Obsazování odborníky výborů a komisí je v duchu programu Rekonstrukce Žďáru, který většina nových zastupitelů podepsala.

Zásadním bodem jednání byl finanční a kontrolní výbor.
Ohledně obsazení těchto dvou strategických výborů se strany dohodly následovně:

1. Finanční výbor – předsedat bude ČSSD.
2. Kontrolní výbor – předsedat bude TOP 09.

Předsedající strana má ve výboru dva členy, ostatní jednoho. Počet členů každého výboru je devět.

Dalším bodem programu bylo obsazení komisí, které je nutné zřídit neprodleně s nástupem nového zastupitelstva. Velmi dlouze byl diskutován počet členů komisí, který se různí. Obsazením jen nutného počtu členů potřebných pro dobré fungování komise dosáhneme větší efektivity práce a také finanční úspory.

Velikost a předsednictvo komisí bylo ustanoveno takto:

1. Bytová komise – předsedá KDU-ČSL, 9 členů.
2. Komise pro sport a volný čas – předsedá ODS, 15 členů.
3. Kulturní komise – předsedá ŽŽM, 11 členů.

Personální obsazení jednotlivých orgánů je zatím otevřené k dalšímu jednání. Definitivní seznam odborníků, kteří v nich zasednou, bude znám ve čtvrtek ve večerních hodinách. Jednat se bude také o programu nadcházejícího pátečního ustanovujícího zastupitelstva, které se koná v zasedací místnosti městského úřadu od 16 hodin.

ŽĎÁR – ŽIVÉ MĚSTO

 

ŽŽM – Tisková zpráva – Jednání koalice 3-11-2014
(Tisková zpráva, 5. 11. 2014 ve formátu PDF)

Posted in Aktuálně.