5. Bc. Jana Lacinová, DiS.

41 let, ředitelka neziskové organizace Popálky, milovnice života

Co ráda dělám? Ráda žiju a snažím se život žít naplno. Vím, že stačí vteřina a může být vše jinak. Ráda se obklopuji lidmi kolem sebe. Každý z nich přichází s obohacujícími poznatky, myšlenkami, nápady. Ráda čtu – blogy, rozhovory se zajímavými lidmi, ale klidně i červenou knihovnu. Ráda cestuji – nejraději s mojí velkou rodinou, protože je o zábavu postaráno. Ráda jsem se svoji partou kamarádek – nejraději někde u ohně. A někdy jsem ráda i sama se sebou. Nejlépe v těch našich žďárských lesích. A když přijde chmur, vezmu ukulele do ruky, zadrnkám si, zazpívám si a zase je radost žít.

Co pro město mohu udělat? Mojí oblastí je neziskový sektor. Pohybuje se v něm spousta nadšených lidí s dobrými nápady, kteří z mála dokáží hodně bez nároku na odměnu. Chtěla bych tyto lidi a další aktivní občany podpořit v jejich iniciativách, naslouchat jim a pomoct jejich nápady realizovat. Protože tyhle „občanské maličkosti“ dokáží život ve městě velice obohatit.

Proč do toho jdu? Jsem hrdá Žďáračka. Jsem pyšná na místo, kde žiji. Když cestuji po republice, tak vidím, že naše město je městem, které žije a vzkvétá. Přesto je pořád co zlepšovat a posouvat dál. A protože jsem si v dětství nabrala zásobu energie (pozn. měla jsem zásah 25 000 V), tak dokud jí mám dost, chtěla bych ji věnovat lidem v mém městě.

Posted in Medailonek.