24. Bc. Tomáš Vrba

24 let, student, cestovatel se světem v batohu

Jmenuji se Tomáš Vrba, je mi 24 let a vystudoval jsem bakalářský program Psychologie a management. Ve studiu jsem se rozhodl pokračovat v oboru Softwarové inženýrství a big data. Při škole pracuji jako lektor bezpečné jízdy, v tomto oboru i podnikám, nebo pracuji jako elektrotechnik.

Co rád dělám? Jen málokdy mě na ulici ve Žďáře potkáte bez sluchátek, protože poslech audioknih je mým největším koníčkem, bez kterého si nedokážu představit svůj běžný den. Rád se proháním po Vysočině na motocyklu, nebo po „svých“ při sportu. Rád navštěvuji plavecký bazén, saunu, nebo běhám. Baví mě překonávat své limity, a proto právě trénuji na extrémní závod B7. Cestování je mou další velkou vášní, především to netradiční s krosnou a spacákem. Na cestách pozoruji nová prostředí, hledám kulturní rozdíly a inspiruji se jimi.

Co pro město mohu udělat? Mohu propojit novátorské myšlení mladé generace s dobrými osvědčenými aktuálními postupy. Zasadím se o podporu podnikání, vznik multifunkčního inovačního centra na Farských humnech. Také budu usilovat o realizaci projektů zajišťující energetickou stabilitu, technologický pokrok a udržitelnost životního prostředí.

Proč do toho jdu? Jako jeden z nejmladších kandidátů vím, jaké potřeby mají moji vrstevníci. V zájmu všech generací je udržet mladou generaci lidí ve městech, jako je Žďár, protože právě tato generace zajistí těmto městům dlouhodobou prosperitu. Mám velikou radost, jakým směrem se v posledních letech naše město posouvá a v těchto snahách je třeba pokračovat. Je třeba udělat z našeho města takové město, do kterého se budou mladí lidé po středních a vysokých školách vracet se získaným vzděláním a know how, místo toho, aby zůstávali ve velkých městech kvůli příležitostem a vysokým platům. Věřím, že těmito kroky se stane Žďár město příležitostí, ve kterém je dostatek dobře placených pracovních míst, dostupné bydlení, dostupná zdravotní péče, školy a krásná příroda.

Posted in Medailonek.