14. Mgr. Roman Veselský

40 let, učitel, cestovatel

Od narození žiji ve Žďáře nad Sázavou, kde již více než 15 let vzdělávám nastupující generace v zeměpise a biologii. V posledních čtyřech letech působím jako člen komise města pro regionální a mezinárodní spolupráci.

Co rád dělám? Úplně nejraději trávím čas s rodinou. A pokud to jde, tak aktivně. S předměty, které vyučuji (zeměpis, biologie) je úzce spjato cestování. Moc rád cestuji; po Vysočině, po Česku i po blízkém i vzdáleném zahraničí; s rodinou, přáteli, studenty i sám. Na místa a dění kolem sebe rád koukám skrz objektiv fotoaparátu a občas zmáčknu spoušť. Ze sportu je u mě na prvním místě ping-pong, kterému se dlouhodobě aktivně věnuji. Rád něco sbírám… od písku až po hodinky.

Co pro město mohu udělat? Díky mým zkušenostem se školními mezinárodními projekty mohu pomoci v oblasti národní i mezinárodní spolupráce našeho města s městy partnerskými. Velmi rád bych se podílel na rozvoji a propagaci potenciálu našeho města jako turistického cíle. Jsem ochoten přiložit ruku k dílu kdekoli, kde o to budu požádán, budu přínosný a budu dané problematice rozumět.

Proč do toho jdu? Žďár je můj domov, mám to tu rád a hrdě se k našemu městu hlásím i tam, kde o něm ještě nikdy neslyšeli. Velmi rád bych věnoval část své energie práci pro město a pomoci k jeho dalšímu rozvoji. Nechci, aby to znělo jako klišé, ale přál bych si, aby se nám, Žďárákům, v našem městě žilo dobře a abychom na Žďár byli právem hrdí.

Posted in Medailonek.