2. Mgr. Zdeněk Navrátil

Je mi 42 let, žiji ve Žďáře nad Sázavou. Vystudoval jsem obor Veřejná správa na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy v Praze.

Co rád dělám? Jsem otec tří dětí, které jsou v současné době jedním z mých největších „koníčků“.

Mezi mé záliby patří sportování (běžky, snowboard, volejbal, kolo, fotbal,…), aktivně se věnuji také hudbě. Jsem aktivní ve spolkovém životě, především v oblasti kultury a sportu.

 Co pro město mohu udělat? Z pozice, kterou v rámci města zastávám, je jasné, že mne musí zajímat město jako celek a dále pak mě určené kompetence v rámci vedení města. Nadále se tak chci věnovat především vyváženému a koncepčnímu rozvoji Žďáru, dopravě ve městě, zlepšování veřejného prostoru a zkvalitňování služeb pro občany.  Důležité je pro také mne životní prostředí, sociální věci, školství či spolková činnost, ať už v kultuře, ve sportu či volnočasovkách. Dále chci rozvíjet potenciál „Hvězdy vysočiny“ v oblasti cestovního ruchu. Žďár má v řadě věcí dobře našlápnuto, teď to chce jen nepolevit.

Proč do toho jdu (znovu)? Kandiduji, protože mi není lhostejná budoucnost tohoto města. Chci se podílet na dokončení všech projektů, které jsme v posledních letech rozjeli, na které jsme získali finanční podporu, a které nyní vstupují do realizace. Zároveň chci pomoci nachystat další investice v souladu se strategií rozvoje města. Chci nadále usilovat o to, aby občané byli součástí rozhodování. Mám zájem na tom, aby radnice byla a nadále se zlepšovala jako skutečně dobrý „servis“ pro občany města. Zkrátka se chci podílet na tom, aby Žďár nad Sázavou byl tím nejlepším městem pro zdravý a aktivní život.

Posted in Medailonek.