1. Ing. Martin Mrkos, ACCA

Co rád dělám? Sport – hraji hokej, florbal, běžkuji, jezdím na horském kole a běhám. K životu potřebuji endorfiny, sport je droga. Včelaření, protože je to neskutečný relax a děláte něco pro přírodu. Cestování, protože rozšiřuje obzory, inspiruje a umožňuje pak vidět věci z jiných perspektiv; podněcuje životní nadhled a zdravý odstup od věcí.

Co pro město mohu udělat? Moje osobní vize je, že Žďár může patřit do deseti let mezi pět nejatraktivnějších měst pro život v České republice. Ty tabulky srovnání měst se sestavují každý rok a není první Praha. Jen pro ilustraci, srovnatelný Písek je právě v první pětce. Role starosty, na kterého kandiduji, je především lídrovská. Starosta nemá řešit rozpočet na chodník, ale nabízet vize, inspirovat ostatní, vést lidi. Spojovat, vytvářet podmínky pro spolupráci řady rozličných subjektů a vytvářet perfektně fungující týmy, které přetaví vize ve skutečnost. Mám tah na bránu, manažerské schopnosti, výborné vzdělání, a tak věřím, že díky vytrvalé a systematické práci v té první pětce můžeme být.

Je to celé o lásce k tomuto městu, o radosti a potěšení z toho, že můžete obyvatelům města udělat život lepší, kvalitnější, spokojenější.

Proč do toho jdu (znovu)? Před čtyřmi lety se Žďár nadýchl k určité změně, a to, že se Žďár stane velmi, velmi příjemným městem pro život všech generací. Věřím, že z pozice starosty mohu s ostatními, ať jsou to již členové  našeho hnutí, občané nebo obdobně smýšlející kolegové z jiných stran a hnutí, udávat směr a tón, aby Žďár byl to jedno z nej měst v naší zemi. I když se některé věci v minulém období nevydařily na jedničku, vždycky jsme do toho šli s čistým úmyslem a pozitivní energií – a bez nich nikdy skvělé město nevybudujete.

Posted in Medailonek.