Co je nového aneb poznámky z rady 1. 6. 2015

Je plno

Na pondělní radě jsme schválili prodej pozemku v průmyslové zóně firmě Holoubek Trade. Příchod nového investora je vždy důvod k radosti, zvláště jde-li o podnikatele z regionu, jehož podnikání patří do segmentu malých a středních podniků, je vlastně rodinnou firmou a nemontuje, ale vyrábí s přidanou hodnotou. Aktuálně má firma cca. 50 zaměstnanců a výhledově plánuje jejich počet navýšit.

Pan Holoubek již dříve představil svůj projekt a oceňujeme, že je mu blízká spolupráce s architektem na podobě své firmy.  I průmyslová stavba může být rozhodně esteticky hodnotná, na příjezdu do Žďáru od Brna bude navíc fest na očích.

Takže pro ploty, brány, květináče, přívěsy a kovo výrobky od příště již do Průmyslové zóny Jamská. Toto bylo víceméně poslední větší volné místo v zóně, a proto je nejvyšší čas připravit další pozemky pro podnikání v ZR.

Otazníky hvězdou?

V pondělí jsme schválili memorandum, na základě kterého spojíme síly s Novým Městem, Vel kým Meziříčím, Bystřicí, Tišnovem, Nedvědicí a Velkou Bíteší v rozvoji cestovního ruchu. Mikroregiony reprezentované zmíněnými obcemi se spojí do regionu Koruna Vysočiny.  Prostě dobrá značka, kterou chcete, když máte dovolenou nebo před sebou prodloužený víkend. Za radu palec nahoru.
Jako dobře fungující koncept lze v této souvislosti zmínit Moravské vinařské stezky nebo Poutní stezky Východní Moravy. I když je to projekt v plenkách, nyní s řadou otazníků a neznámých, který musí proběhnout debatou a schválením nejen ve žďárském zastupitelstvu, je to něco, co vítáme – systematická práce na rozvoji cestovního ruchu, která tu dlouhodobě chybí.

Když jsem poslouchal prezentaci k projektu, vybavil se  mi tento učebnicový obrázek. Tak uvidíme, kam se projekt časem posune. Budu si přát, aby to bylo ke hvězdám.

Autor: Martin Mrkos, člen rady města

Posted in Aktuálně.