Setkání se členy sdružení ŽĎÁR – ŽIVÉ MĚSTO (Vodojem)

Ve středu 20. května proběhla v restauraci Kovárna debata radních Zdeňka Kulhánka a Martina Mrkose a dalších členů hnutí Žďár – Živé město s obyvateli Vodojemu. Cílem setkání bylo vyslechnout občany, co je v jejich čtvrti a bezprostředním okolí trápí a zároveň je informovat o záměrech města, které se buď přímo, nebo zprostředkovaně čtvrti Vodojem dotýkají.

„Z našeho pohledu bylo setkání velmi přínosné. Slyšíte reálné problémy konkrétních lidí, jejich dopady do života. Jdete prostě do hloubky, slyšíte věci, o kterých město nemá třeba ani tušení. Získáte tak znalost k nezaplacení.  Začnete si to dávat do souvislostí s řízením města a chystanými projekty, rýsují se vám řešení. Získáte ideální předpoklady, aby se problémy místa vůbec začaly řešit, a pak, aby to bylo systémově a dobře, ve prospěch těch lidí “ shrnuje Martin Mrkos.

„Co nás mile překvapilo je počet účastníků debaty, který byl větší, než jsme předpokládali. Tímto jim ještě jednou moc děkujeme. Zároveň nám to ukázalo, že taková setkání mají smysl a rádi bychom v nich pokračovali i v jiných čtvrtích“ doplňuje Zdeněk Kulhánek.

Na Vodojem se časem hodláme vrátit – přinést nové informace a zjistit zpětnou vazbu, jak se posunulo řešení některých zaznamenaných problémů.

Fotografie ze setkání (lze zobrazit i bez registrace na Facebooku):
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.675858789185036.1073741843.560477904056459&type=1

Autor: Martin Mrkos, člen rady města

Posted in Aktuálně.