Co je nového aneb poznámky z rady 18. 5. 2015

Jdeme na to od lesa

Pozor: Toto není nejdůležitější zpráva. Děti škol půjdou s lesníkem do lesa. Víte, co je na tom zajímavého? Půjdou do lesů města a do lesů Kinských. Tomu se říká spolupráce! Mají stejné uniformy? Snad bude stačit, když nebudou uniformní. Rada chválí tento počin.

Co nás těší?

  1. Jeden z podnikatelů má zájem vybudovat v naší průmyslové zóně svoji provozovnu. Dostává od rady města podporu (když navíc slibuje, že rozšíří výrobu a přijme další lidi). Jen pozemků se už nedostává. Zbývají poslední kousky. Na nás zbývá vážně se zabývat rozvojem zóny pro podnikání.
  2. Auditorská firma měla v hledáčku hospodaření města za minulý rok. Možná by se mohlo zdát, že by nás to nemuselo zas tak zajímat, když jsme většinu roku neměli nejmenší možnost ovlivnit výsledek, ale nejsme jako jiní a radujeme se z toho, že je město zdravé. Příště se stejným výsledkem za naše barvy!
  3. Komise jedou. Ta pro mezinárodní a regionální spolupráci na návštěvu do Cairanne na Dny partnerství. A naopak na Den Žďáru přijede pěvecký soubor Stella Alpina z Itálie. Myslím, že by to mohl být nářez.

A co kulturní komise? Má si kde hrát? Slibuje, že Den Žďáru opravdu bude. A je tu v její režii i novinka. Vytvořila pravidla pro udělování medaile za zásluhy o město. Daj-li mu medaili nebo nedaj-li?

Co nás netěší?

Jedna ze základních škol – Komenského 6 (tzv. trojka) avizuje vážnost situace se svou naplněností a tím i financováním. Z rady dostává místostarosta a pracovní skupina pro celoživotní vzdělávání za úkol se touto situací bezodkladně zabývat. V historii na to škola poukazuje už několikrát. Jak se s tím popasujeme my?

A co na závěr?

Prvňáčci (budoucí) našich škol dostanou omalovánky s historickými místy města. Radní dostali vzorek s příslibem, že pastelky budou příště. Nesmíme však přetahovat. Tu dnešní radu jsme naštěstí nepřetáhli.

 

Autor: Zdeněk Kulhánek, člen rady města

Posted in Aktuálně.